3 січ. 2020 р.

Зустріч депутата на окрузі з котелевцями

Відбулася зустріч з виборцями Котельви
Обговорили низку питань, що їх хвилюють. Серед таких, проблема обмежувачів потужності. Люди занепокоєні тим, що обмежувачі, які нещодавно були встановлені, нині прибрані. Це продовжує проблему несанкціонованого відбору електроенергії та підвищує ризики громадян залишитися в будь який момент без світла. Тож, будемо вирішувати це питання.

Нині в засобах масової інформації активно обговорюють зустріч з виборцями в с. Степному, на якому я не зміг бути присутнім. Цей факт активно використовують мої опоненти для дискредитації мене як обраного депутата.
Проте, на цій зустрічі був мій помічник Іван Ксенжук, як мій представник. Тому звичайно, усі питання, які піднімалися під час зустрічі, не пройшли повз мене і тим більше, не залишаться поза увагою. Це і питання роздержавлення ДПДГ «Степне», і питання щодо ремонту доріг, і занепокоєння громадян щодо земельної реформи, тощо.
Наприкінці минулого тижня зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про медіа», який розробляється у Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики. Нині він має багато протиріч, викликає занепокоєння в суспільстві. Тож, хочу розвінчати деякі з міфів, якими обріс цей законопроект.
Побутує думка, що цей проект передбачає зобов’язання одержання ліцензій для усіх. Насправді ж, документ передбачає ліцензування лише для тих мовників, які використовують радіочастотний ресурс для наземного мовлення - FM радіо, Т2.
Також існують побоювання щодо заборони поширення онлайн-медіа та всіляких штрафів, що застосовуватимуть до них. Важливо розуміти, що онлайн-медіа є такими ж, як усі інші медіа. Змінюється система санкцій на контент, який порушує законодавство. Спочатку медіа отримує припис. Лише потім, у разі повторів інцидентів, - штраф.
Ще один міф – законопроект розробили без врахування думки учасників медіа-ринку. Це неправда. До роботи над документом були залучені медіа-експерти, представники профільних напрямів у міжнародних організаціях, журналісти, усі, хто мав бажання долучитися до розробки законопроекту. Були проведені презентації, обговорення, були внесені численні правки та пропозиції. І це ще далеко не завершення роботи над документом!
2019 рік завершується, але не завершується робота, спрямована на розвиток країни. Попереду – чимало викликів, а отже і завдань, які будемо виконувати завзято та старанно.
Читайте також: